Dromen en Doelen Realieren

Dromen en doelen realiseren bestaat uit drie onderdelen:

1. Hoe krijg je je mensen mee in het bereiken van het doel van het bedrijf, je ondernemersdroom?

Door je doel, je droom, je kernwaarden en het gewenste gedrag expliciet te maken. Dit werkt als een kompas. Geeft richting en doel. Door middel van workshops laten we het directie- of managementteam én de medewerkers ontdekken:

  • Waarvoor staan we? Kernwaarden en het gewenste gedrag
  • Waarom bestaan we? Het hoger doel
  • Waar gaan we heen? Het gewaagd doel
  • Waarin blinken we uit? De kernkwaliteiten van het bedrijf

Het resultaat is een kompas voor jou en de medewerkers dat richting, binding, betekenis en ongelofelijk veel energie geeft om het doel te realiseren, de droom waar te maken.

2. Wat gebeurt er in mijn markt, wat betekent dat voor mijn bedrijf?

“Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg” is geworden: “Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je steeds minder van wat je altijd kreeg”.

Je bedrijf bestaat al een aantal jaren, soms een jaar of twee, soms al vele decennia. De behoeften van klanten veranderen, de omgeving verandert, er komt technologie beschikbaar, nieuwe concurrenten komen als paddenstoelen uit de grond. Maar wat betekent dat voor je bedrijf?

Zijn de ontwikkelingen een bedreiging voor je bestaansrecht of bieden ze enorme kansen? Denk aan zelfsturende auto’s en vrachtwagens, 3-D printers, drones, chips onder de huid waarmee betaald kan worden en toegang verkregen wordt, robotisering van werk.

Weet jij welke belangrijke ontwikkelingen er spelen en wat dat mogelijk betekent voor jouw bedrijf? Samen met jou brengen we dat in kaart en gaan we antwoord vinden op die vraag.

3. Hoe krijg je de strategie werkend, hoe breng je hem tot uitvoer?

Het werkend krijgen van de strategie is de volgende stap. Een stap die vaak lastig gevonden wordt, maar cruciaal is om zaken concreet te maken. Hoe doe je dat?

Samen met jou en je mensen gaan we concrete doelen stellen die jullie het komend jaar willen halen op weg naar de stip op de horizon. Dit doen we niet alleen op het gebied van te behalen omzet en rendement. Maar ook op het gebied van klanttevredenheid, de belangrijkste processen en werkwijzen die daarvoor op orde moeten zijn. Wat dat vraagt van de medewerkers en middelen en wat dat betekent voor leiderschap en cultuur.

Zodat heel concreet is waar je naar toe wilt en wat je van elkaar verwacht.